straciam píše:takze ako som si myslel. s klasickym hybridom e3dv6, ktory sa nastavuje zavitom heatbreaku to pojde len velmi komplikovane. odporucate 3draty alebo rebel mod, kde sa heatbreak vysuva hladko a zaistuje cervikom.
kedze hotendy uz mam a nechcem ich menit, budem musiet navrhnut novy typ holdera na pevne hotendy, kde sa bude cely hotend moct posuvat hore-dole a zaistovat cervikom alebo podobne ako Z os na cnc, pomocou zavitu dvihat hore a dole jeden hotend oproti druhemu. cize aby sa v pripade potreby jeden mohol lahko dvihnut a lahko dat dole ked bude treba tlacit z oboch.
presne tak.hladký heatbrake to chce.a možnosť dvíhať to ako na CNC - trochu pochybujem že je možné vyrobiť holder z plastu s tým, že sa bude HE vracať nazad do rovinnosti tých cca 0,02mm.
straciam píše:ale som rad ze sa rozprudila debata o dual hotendoch. bolo tu toho malo popisane a viacerych to zaujima.
ja by som o tom vedel písať celé strany, ale takmer nič z toho by nebolo k úžitku lebo používam velmi atypické hotendy
straciam píše:a aby som trosku upresnil. zaujimala ma myslienka AJ nastavenia dvoch hotendov na rovnaku vysku ALE AJ problem zachytavania nepouzivanej trysky o vytlacok.
no ale to je tá istá vec pokiaľ sú skutočne v rovine tak sa nikde nič nezachytáva.