od pentaxxx » 19.10.2018 12:56
Taky se mi podarilo parkrat ucpat (vetsinou PLAckem) celokov heatbreak, ale dost zvlastne.
Moc hlavne nechapu proc to pak nejde rozumne protahnout a musim to cely demotovat.
Mam na REBEL II Rebelmod v3.2 ale tam je teflon uvnitr, takze tam se to nejspis nestane.
Na druhe tiskarne (ENDER 4 predelany na COREXY a direct extruder), mam ale potrebu tisku jinych materialu a tim i vetsich teplot. Resenim by asi bylo bud dva extrudery a stridat je (to se mi teda nechce) nebo udelat dual extruder, prijit o par cm na rozmeru (ma to 235x235 AL HB).
Treba ale nekdo uz toto vyresil :
Jak to vypada MK8 kovovy bowden remote extruder pro ENDER 4, z toho pres fitink teflonem a do druhyho pruchoziho fitinku do JHEAD made in china. Teflon ma tak 50mm max a konci az v zahloubeni celokov heatbreaku - opet china pro E3D a JHEAD M6/M7 viz foto. Tryska pak ruzna, na tom asi nesejde 0.4 , 0.5 a 0.6 mm klasika M6.
Heatbreak ma pruchozi prumer cca 2mm, zdanlive hladky bez cehokoliv viditelneho. Chladic chladim 24V vetrackem 40mm z original ENDER extruderu MK8 (nebo tomu tak aspon rikaj).
Ucpalo se to vzdy v cca 1/3 od spodniho konce (toho s krckem) heatbreaku. Pro me zahada, mozna existuje vysvetleni.
Co mi prijde, je ze se jakoby udela krousek bordelu okolo filamentu v tomhle miste a filament pak nejde ani tam ani zpet a ani nahratim tomu nejde pomoct.
Musel sem to rozebrat, vytahnout filament, nahrat samotnej heatbreak nad svickou a protlacit kovovym dratkem z prostredka ten zbytek smesi filamentu a cehosi. A slo to teda velmi z tuha.
Neprijde mi, ze tam je nejaky osazeni/rozsireni uvnitr, ale buh vi. Treba ho tam nekdo omylem vyrobil.
Nikdy se to neucpalo v casti kde je krcek se zavitem M6 ani v horni casti, ani kde je zahloubeni pro zasunuti bowdenu shora kde uz neni zavit M7, ale vzdy mezi.
Je to blbou konstrukci? Nebo se mi podarilo kapnout na vice spatne vyrobenych heatbreaku? Nebo to proste nema reseni a materialy jako PLA proste do celkovou uz nikdy nedavat a holt predelat tiskarnu tak aby ta zmena extruderu byla pohodlnejsi a rychlejsi?
Premyslim jeste o koupi RebelMOD v3.2, ktery bych tam hodil a stridal jen heatbreaky (s a bez PTFE) a zbytek, ale tam mam trosku problem s tim, ze bych musel nejspis upravit uchyceni chladice, vetracku, dodelat zahloubeni u trysek co mam, sehnat/udelat izolaci heatblocku....... Tim ze neni sroubovaci, tak se da snadneji vymenit cela sada HB+HB+TERMISTOR+HEATER+NOZZLE.
Ale zase je to o hodne upravach.
Videl sem i hotend sadu MK10 s heatbreakem zcela pruchozim pro PTFE vlozku, ktera vede az dovnitr trysky (Uchyceni hladke 8mm, zbytek = zavit krcku, heatblocku a trysky M7). S tim predpokladam uz nejde tisknout ani ABS. Aspon co vim, tak problem je prave s tou PTFE pruchodkou, ktera se deformuje pri vyssi teplote.
- Přílohy
-
- Heatbreak celokov
XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Anycubic Kossel Linear Plus, Anycubic Photon, Anycubic Photon S, Kelant S400 Plus, HEVO ve vystavbe